Programma

Programma

Dagindeling 34e Triathlon in Beesd zaterdag 6 juli 2019.

Het programma ziet er als volgt uit:

Aanmelden:

Vanaf 12:00 t/m 13:15 dien je jezelf (of met je team) bij de organisatie aan te melden op het Dorpsplein (4153) in Beesd , hier ligt een tas (zie bijlage voorbeeld) (afm 60×60 cm) voor jullie klaar met daarin je startnummer met chip. voor het fietsen/lopen (met speldjes), kader plaatje (met tierips) voor op je fiets te bevestigingen, sticker om op je helm te bevestigen en badmuts. Hier is tevens de mogelijkheid om je loopspullen klaar te maken voor de wissel fietsen/lopen. Door de geringe ruimte op het Dorpsplein kun je voor je loopspullen hier een plaats uitzoeken (deze staan niet nummer volgorde).  

 Atleten met een NTB Atletenlicentie, denk erom deze te tonen bij afhalen van je startnummer. (Dit geldt uiteraard niet voor atleten zonder NTB Atletenlicentie)

Deelnemers neem een elastische band mee om het startnummer daarop te bevestigen, zodat je deze bij het fietsen aan de achterzijde dient te dragen, en bij het lopen aan de voorzijde te dragen!

Je kan je fiets vanaf 13:00uur stallen in het parcferme zwemmen/fietsen aan de Kloostersteeg, (afstand van het Dorpsplein naar dit parcferme is ca 2,5 km)
Hier wordt tevens je fiets en fietshelm gekeurd. (denk eraan om, voor deze keuring, het bevestigen van het fietskaderplaatje aan je fiets, en de sticker met je startnummer op je helm te doen).

Bij de fietskeuring dien je de helm goed bevestigt op te zetten!

Ook kun je hier de tas die je ontvangen hebt, je spullen in doen na het zwem onderdeel, en deze wordt door de organisatie weer terug gebracht naar het Dorpsplein, bij het parcferme  fietsen/lopen.

Let op; dit jaar werken wij ook weer met elektronische eindtijd registratie. Het is niet toegestaan om het startnummer met chip, tijdens het zwemonderdeel te gebruiken.

Briefing ca. 13:45
Bij de start aan de Linge vind eerst de briefing plaats voor alle deelnemers van de triathlon. De Linge is tijdens het zwemmen geheel gestremd voor scheepvaart!

Gereedmaken Zwemmen – 13:50 tot 14:05uur
Bij het startpunt aan de Linge is de mogelijkheid om je gereed te maken voor de wissel zwemmen/fietsen.
Vergeet je warming-up niet.

 Tijdschema Start

Onderdeel Startijd
1/4 triathlon (individueel) 14:10 uur
1/4 triathlon (trioteam) 14:10 uur
1/8 triathlon (individueel) 14:30 uur

(Let op nadat je het zwemonderdeel hebt afgerond, dien je de badmuts in de daarvoor bestemde kuip te deponeren)

 Watertemperatuur zal op donderdag 4 juli op onze site worden vermeld.
De route van het parcours zwemmen/fietsen/ lopen kan je vinden op onze site. Bereid je alvast voor op de route.

Stayercampagne Nederlandse Triathlon Bond

In 2016 is door de NTB ingezet op het terug dringen van stayergedrag door atleten. Dat wordt in 2019 ook weer voortgezet. De officials zullen voor stayeren een blauwe kaart tonen en voor andere overtredingen een gele of eventueel een rode kaart.

De deelnemer die een kaart krijgt moet zich zelf melden bij de penaltybox (bij de uitloop parcferme fietsen/lopen) en daar aangeven welke en hoeveel kaarten hij/zij heeft gehad. Na de tijdstraf krijgt de deelnemer het signaal “GO” om weer verder te gaan met de wedstrijd.

Wanneer bij een opgelegde straf geen gehoor aangegeven te hebben, volgt diskwalificatie !
Zie het gehele wedstrijdreglement van de Nederlandse Triathlon Bond :

https://assets.triathlonbond.nl/app/assets/download-reglementen-wedstrijdreglement.pdf 

Neem dit goed door!

Tijdstraffen getoonde kaarten:

  • Kwart:   blauw = 2min (voor stayeren); geel is 15 sec (voor bv. blokkeren)
  • Achtste: blauw = 1min (voor stayeren); geel is 10 sec (voor bv. blokkeren)

Rond 15:15 wordt de eerste deelnemer van de achtste, na het onderdeel fietsen bij de wisselzone fietsen/lopen op het Dorpsplein verwacht!

De fiets wordt door vrijwilligers aangepakt, bij het bereiken van het Dorpsplein, en deze wordt op de bewaakte plaats voor je weggehangen, zodat je direct met het looponderdeel kunt beginnen.

Afval:

We willen aandacht vragen voor het niet zomaar langs het parcours achterlaten van afval (niet alleen verpakkingen of bidons, maar ook sponsen en bekertjes etc) maar deze alleen wegwerpen binnen aangegeven zones op het loop parcours (kort voor of na een verzorgingspost). Op het zomaar ergens willekeurig weggooien van ‘wedstrijdresten’ zal door de jury worden gecontroleerd, en zal ook in de wedstrijd kunnen leiden tot aanspreken, waarschuwen of meer…

Finish:
De finish is op het Dorpsplein in Beesd. Zorg ervoor dat je startnummer bij de finish duidelijk zichtbaar aan de voorkant wordt gedragen !

Voor de trioteams geldt dat alle drie deelnemers de laatste 350 meter, gezamenlijk, het laatste stuk te volbrengen tot de finish ! (tijd van de laatste deelnemers is de eindtijd).

 Prijsuitreiking omstreeks 17:15
De prijsuitreiking van de diverse afstanden/categorieën zal omstreeks 17u15 plaatsvinden op het Dorpsplein.

Klassementen:
Er zijn tien klassementen, namelijk::
1. Dames ¼      2. Dames ¼  40+   3. Dames ¼ 50+   4. Heren ¼     5. Heren ¼  40+    6. Heren ¼ 50+     7. Heren ¼ 60+    8.Dames 1/8      9. Heren 1/8     10. Trio Teams ¼
Deze klassementen gelden uitsluitend bij voldoende deelname in de betreffende klasse.

 Ophalen fiets na de wedstrijd:
Na afloop kan je de fiets ophalen uit het parcferme, op vertoon van je startnummer. Het fietskaderplaatje dient te worden ingeleverd. Vergeet niet al je overige spullen mee te nemen!

(Dit kan tot uiterlijk 17u45) i.v.m. opruimen van het Dorplsplein.

Uitslagen 2019:

Deze zullen in de loop van de avond van zondag 7 juli 2019 op onze site worden geplaatst.

Foto’s:

Tijdens uw deelname worden er foto’s gemaakt. Deze foto’s staan na ongeveer 2 maanden op onze website.

Afmelden:
Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, dan stellen wij het op prijs dat je bij het secretariaat jezelf afmeld. Graag per email naar info@triathlonbeesd.nl .

Parkeren:

Wij verzoeken u om niet in de directie nabijheid van het Dorpsplein te parkeren. I.v.m. beperkte beschikbaarheid op- en rondom het Dorpsplein.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de sportvelden, adres voor navigatie is Sportstraat, Beesd. Van hier uit is het ca. 400 meter lopen naar het Dorpsplein.

Overige informatie: 

m.b.t. reglement, parcours en programma vindt je op www.triathlonbeesd.nl . Bereid je hier op voor!

Verloren voorwerpen:

(kleding, materiaal, etc). kunnen tot twee weken na de wedstrijddatum worden nagevraagd bij Dick van Tussenbroek, tel. 06 – 466 57 620.