Programma

Dagindeling 32e Van Noord Triathlon in Beesd zaterdag 1 juli 2017.

Het programma ziet er als volgt uit:

Aanmelden:

Vanaf 12:00 t/m 13:15 dien je jezelf (of met je team) bij de organisatie aan te melden op het Dorpsplein (4153) in Beesd , hier ligt een tas (afm 46×46 cm) voor jullie klaar met daarin je startnummer Fiets/lopen (met speldjes), kader plaatje (met tierips) voor op je fiets te bevestigingen, sticker om op je helm te bevestigen en badmuts. Hier is tevens de mogelijkheid om je loopspullen klaar te maken voor de wissel fietsen/lopen. Atleten met een NTB Atletenlicentie, denk erom deze te tonen bij afhalen van je startnummer. (Dit geldt uiteraard niet voor atleten zonder NTB Atletenlicentie)

Deelnemers neem een elastische band mee om het startnummer daarop te bevestigen, zodat je deze bij het fietsen aan de achterzijde dient te dragen, en bij het lopen aan de voorzijde te dragen!

Je kan je fiets vanaf 13u00 stallen op de parkeerplaats aan de Kloostersteeg, Dit is het punt waar de wissel zwemmen/fietsen plaat vind. (afstand van het Dorpsplein naar dit parcferme is ca 2,5 km)
Hier wordt tevens je fiets en fietshelm gekeurd. (denk eraan om, voor deze keuring, het bevestigen van het fietskaderplaatje aan je fiets, en de sticker met je startnummer op je helm te doen)

Ook kun je hier de tas die je ontvangen hebt, je spullen in doen, en deze wordt door de organisatie weer terug gebracht naar het Dorpsplein, bij de wissel fietsen/lopen.

Briefing ca. 13:45
Bij de start aan de Linge vind eerst de briefing plaats voor alle deelnemers van de triathlon. De Linge is tijdens het zwemmen geheel gestremd voor scheepvaart!

Gereedmaken Zwemmen – 13:50 tot 14:05 
Bij het startpunt aan de Linge is de mogelijkheid om je gereed te maken voor de wissel zwemmen/fietsen.
Vergeet je warming-up niet.

Tijdschema Start

Onderdeel Startijd
1/4 triathlon 14:10
Trio triathlon 14:10
1/8 triathlon 14:30

(Let op nadat u het zwemonderdeel hebt afgerond dient u de badmuts in de daarvoor bestemd kuip te deponeren)

Watertemperatuur zal op donderdag 29 juni op onze site worden vermeld.
De route van het parcours zwemmen/fietsen/ lopen kan je vinden op onze site. Bereid je alvast voor op de route.

Stayercampagne NTB

In 2016 is door de NTB ingezet op het terugdringen van stayergedrag door atleten. Dat wordt in 2017 voortgezet. De officials zullen voor stayeren een blauwe kaart tonen en voor andere overtredingen een gele of eventueel een rode kaart. De deelnemer die een kaart krijgt moet zich zelf melden bij de penaltybox (op het parcours duidelijk aangegeven) en daar aangeven welke en hoeveel kaarten hij/zij heeft gehad. Na de tijdstraf krijgt de deelnemer het signaal “GO” om weer verder te gaan met de wedstrijd. Wanneer bij een opgelegde straf geen gehoor aangegeven te hebben, volgt diskwalificatie ! 

Zie het gehele wedstrijdreglement van de NTB http://www.triathlonbond.nl/Portals/0/Cache/Pages/Reglement%20versie%2016.02.pdf?ver=2016-01-05-095257-253 Neem dit goed door!

Rond 15:15 wordt de eerste deelnemer van de achtste, na het onderdeel fietsen bij de wisselzone fietsen/lopen op het Dorpsplein verwacht!

De fiets wordt door vrijwilligers aangepakt, bij het bereiken van het Dorpsplein, en deze wordt op de bewaakte plaats voor je weggehangen, zodat je direct met het looponderdeel kunt beginnen.

Finish:
De finish is op het Dorpsplein in Beesd. Zorg ervoor dat je startnummer bij de finish duidelijk zichtbaar op de borst wordt gedragen zodat de tijdwaarnemers je finishtijd correct kunnen registeren !

Voor de trioteams geldt dat alle drie deelnemers de laatste 350 meter, gezamenlijk, het laatste stuk te volbrengen tot de finish ! (tijd van de laatste deelnemers is de eindtijd.

Prijsuitreiking omstreeks 17:15
De prijsuitreiking van de diverse afstanden/categorieën zal omstreeks 17:15 plaatsvinden op het Dorpsplein.

Klassementen:
Er zijn acht klassementen, namelijk::
1. Dames 1/4     2. Dames 1/4 40+     3. Heren 1/4     4. Heren 1/4 40+     5. Heren 1/4 50+     6. Dames 1/8     7. Heren 1/8     8. Trio Teams
Deze klassementen gelden uitsluitend bij voldoende deelname in de betreffende klasse.

Ophalen fiets:
Na afloop kan je fiets, op vertoon van je startnummer, worden opgehaald. Het fietskader-plaatje dient te worden ingeleverd. Vergeet niet al je overige spullen mee te nemen!

(Dit kan tot uiterlijk 17u45)

Uitslagen 2017:

Deze zullen in de loop van de avond van zondag 2 juli 2017 op onze site worden geplaatst.

Foto’s:

Tijdens uw deelname worden er foto’s gemaakt.

Deze foto’s staan na ongeveer 1 maand op onze website.

Afmelden:
Mocht u onverhoopt niet mee kunnen doen, dan stellen wij het op prijs dat u zich bij het secretariaat afmeld. Graag per email naar info@triathlonbeesd.nl.

Parkeren:

Wij verzoeken u om niet in de directie nabijheid van het Dorpsplein te parkeren. Ivm beperkte beschikbaarheid op- en rondom het Dorpsplein.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de sportvelden, adres voor navigatie is Sportstraat, Beesd.

Van hier uit is het ca. 400 meter lopen naar het Dorpsplein.

Overige informatie: 

m.b.t. reglement, parcours en programma vindt u op www.triathlonbeesd.nl Bereid u hier op voor!

Verloren voorwerpen:

(kleding, materiaal, etc). kunnen tot twee weken na de wedstrijddatum worden nagevraagd bij Dick van Tussenbroek, tel. 0345 – 682911.